Helvedesild- det er en grund for at det kaldes det ...

Helvedesild er en meget smertefuld sygdom, hvor man ofte ikke får meget hjælp fra lægen. Medicin, der virker mod virus, kan slå anfald tilbage, men så skal man i behandling indenfor 48 timer efter udbrud, og det kommer de færreste patienter til, fordi de som oftest slet ikke forstår, at det er helvedesild, de har, før der er gået længere tid.

Medicinen har svære bivirkninger, specielt for mennesker med hjerteproblemer, og da det er en overvægt af ældre mennesker blandt dem, der får helvedesild, vil medicinen kunne være uheldig for mange af dem.


Brændende kul: symbol på smerter ved helvedesild. Klassisk kinesisk akupunktur kan behandle helvedesild

Helvedesild behandling: kinesisk akupunktur kan være meget virksomt 

Man behandler hele kroppen med klassisk, kinesisk akupunktur, fordi sygdommen dybest set rammer hele kroppen.

Samtidig ”rammer man ind” det smertefulde område med nåle for at dæmpe symptomerne.

På kinesisk kalder man den her teknik "surrounding the dragon". Ideen er at drive dragens ild tilbage der den kom fra. Og det er jo ikke så tosset et billede: helvedesild er jo forårsaget af skoldkoppevirus, der har ligget latent, gemt, i nerverødderne (tit i mange år, siden man som barn havde skoldkopper) – og som nu har stukket sit ”drage-hoved” frem igen.

Fordi problemet kommer fra nerverødderne, der hvor nerverne forlader rygraden, nåler vi også langs rygraden, i det området som passer med de nerve der er ansvarlig for anfaldet.

Læs mere om akupunktur

Cirkel af ild

Almindelig udvikling er, at man mærker bedring senest efter 3-4 behandlinger (en del mærker mindre smerter, svie og kløe allerede efter første behandling). Behandlingen fortsættes til patienten er smertefri, eller til der ikke opnås yderligere bedring.

Et typisk forløb vil være mellem 6 og 12 behandlinger.

Skanderborg apotek sælger en te der kan hjælpe ved helvedesild. Den vil være et godt supplement til akupunkturbehandlingen. Efter som teen laves efter det, der kaldes magistratsopskrift, skal man ha recept fra sin læge for at få den ud. Sidste nyt er at Matas nu også sælger teen: den heder Ringkøbing-te. Og der behøver man, så langt jeg ved, ikke recept. 

Her kan du læse en artikel om en af de patienter der har fået hjælp for sin helvedesild hos os.


Isbider