Effektiv behandling af helvedesild

Helvedesild bærer sit navn med rette: det er en meget smertefuld sygdom, der lægen ofte ikke har meget der kan hjælpe. Medicin, der virker mod virus, kan slå anfald tilbage, men så skal man i behandling indenfor 48 timer efter udbrud, og det kommer de færreste patienter til, fordi de som oftest slet ikke forstår, at det er helvedesild, de har, før der er gået længere tid.

Medicinen har svære bivirkninger, specielt for mennesker med hjerteproblemer, og da det er en overvægt af ældre mennesker blandt dem, der får helvedesild, vil medicinen kunne være uheldig for mange af dem.

Akupunktur vil typisk være et godt alternativ ved helvedesild. Det hurtigste resultat opnår vi hvis man kommer til behandling hurtigt. Men hvis man har gået med det længe, har vi gode resultater også med at behnalde det, men så tager det typisk noget mere tid. 


Brændende kul: symbol på smerter ved helvedesild. Klassisk kinesisk akupunktur kan behandle helvedesild

Behandling af helvedesild med akupunktur

Behandling af helvedesild med akupunktur foregår ved at man behandler ubalancer i hele kroppen med klassisk, kinesisk akupunktur, fordi sygdommen dybest set rammer hele kroppen. Mange har, i tillæg til smerter og evt stærk kløe, også fx uro, søvnproblemer, maveproblemer, varmefølelse mm.

I tillæg til at behandle hele kroppen, med alle de symptomer der er, ”rammer man ind” det smertefulde området/udslettet med nåle. Det er med på at dæmpe smerterne og kløen. 

På kinesisk kalder man den her teknik "surrounding the dragon". Ideen er at drive dragens ild tilbage der den kom fra. Og det er jo ikke så tosset et billede: helvedesild er jo forårsaget af skoldkoppevirus, der har ligget latent, gemt, i nerverødderne (tit i mange år, siden man som barn havde skoldkopper) – og som nu har stukket sit ”drage-hoved” frem igen.

Fordi problemet kommer fra nerverødderne, der hvor nerverne forlader rygraden, nåler vi også langs rygraden, i det området som korresponderer med de nerve der er ansvarlig for anfaldet.

Læs mere om akupunktur

Cirkel af ild

Akupunktur lindrer symptomer på helvedesild

Almindelig udvikling er, at man mærker bedring senest efter 3-4 behandlinger (en del mærker mindre smerter, svie og kløe allerede efter første behandling). Behandlingen fortsættes til patienten er smertefri, eller til der ikke opnås yderligere bedring.

Et typisk forløb vil være mellem 6 og 12 behandlinger.

Skanderborg apotek sælger en te der kan hjælpe ved helvedesild. Den vil være et godt supplement til akupunkturbehandlingen. Efter som teen laves efter det, der kaldes magistratsopskrift, skal man ha recept fra sin læge for at få den ud. Sidste nyt er at Matas nu også sælger teen: den heder Ringkøbing-te. Og der behøver man, så langt vi ved, ikke recept. 

Her kan du læse en artikel om en af de patienter der har fået hjælp for sin helvedesild hos os.


Isbider