Tinnitus - øresusen

Øresusen (tinnitus) er defineret som en lyd man hører, uden at der er en ydre lydkilde, og uden at man er forvirret eller hallucineret. Øresusen kan være meget plagsomt, og man kan blive meget træt af at skulle leve med det.

Vi har lang - og god - erfaring i at fjerne sådanne gener hos vores patienter. Den bedste effekt opnås hvis øresusen helt eller delvis er forårsaget af spændinger omkring hoved og hals.

Vi løsner op med tynde nåle de muskler, der er kendt for at kunne give gener i form af øresusen, fx:


Læs mere om triggerpunktbehandling


Fugl på vand

I tillæg:
behandler vi med kinesisk akupunktur ud fra en kortlægning af de symptomer og plager du har, ud over øresusen; fx kvalme, svimmelhed, mavesmerter, søvnproblemer. Kinesisk akupunktur er en helhedlig behandling, der man tager hele mennesket med i betragtningen når man vælger hvilke punkter der skal nåles


eller

triggerpunktbehandling kombineres med kraniosakralterapi. Den her behandlingsform påvirker specielt knoglerne i hovedet, og laver bedre forhold for hjernenerverne der skal passere ud af kraniet på en - i udgangspunktet - ret begrænset plads.

Den 11. hjernenerven har som sin eneste opgave at den styrer de to muskler m. trapezius og m. sternocleidomastoideus. Begge de her muskler er tit med på at give øresusen, så det at få lavet lidt bedre plads til nerven, vil kunne have stor betydning for den her type plager.


Læs mere om kraniosakral terapi 

Læs mere om akupunktur

Forskningsartikkel om akupunktur ved tinnitus:

"Conclusions: Acupuncture is effective in reducing the loudness and severity of tinnitus and can be a useful treatment for nonpulsatile chronic tinnitus."

Sorte dråber på hvid baggrund Symbol på tinnitus/øresusen. Tinnitus/øresusen kan behandles med triggerpunktbehandling og kranio sakral terapi.