Søvnløshed- god søvn er vigtig for en god hverdag

De fleste fungerer dårligere hvis søvnen og den natlige hvile udebliver.

Sovepiller er noget mange ønsker at undgå, og da er kinesisk akupunktur et godt alternativ. Behandlingen kan med fordel kombineres med kraniosakralterapi, der kan kan påvirke rigtigt mange af kroppens systemer, og ved det få genoprettet balance og give bedre livskvalitet og øget sundhed hos patienten.


Akupunktur og kraniosakral terapi kan hjælpe både, når man har problemer med at falde i søvn, hvis man vågner gennem natten, samt hvis man har det med at vågne alt for tidligt. Samtidig tager man fat i andre problemer som måtte være der parallelt, som f.eks. tankemylder, hjertebanken, urolig mave eller forstoppelse.


F
orskningsartikkel om akupunktur ved søvnløshed

"Conclusion: Acupuncture treatment is more effective than sham acupuncture treatment in increasing insomnia patients' sleep quality and improving their psychological health."

Detalje på bor med by i baggrunden: symbol på søvnløshed. Kranio sakral terapi og klassisk akupunktur er godt alternativ til sovepiller

Søvnbesvær

Efter 2. behandling havde jeg for første gang i meget lang tid en rigtig god nattesøvn, hvor jeg dagen efter havde markant mere energi og ingen træthed. Fantastisk. Skal have 3. behandling mandag😊

Ulla

Læs mere

6 gode råd til bedre søvn

Regelmæssig døgnrytme
Det giver den bedste søvn, hvis man går i seng på samme tid hver aften, og står op på samme tid hver morgen, også i weekender og ferier.

Køligt soveværelse
De fleste sover bedre i et let køligt, men ikke koldt, værelse.

Fysisk aktivitet
Hård træning bør gøres færdig nogle timer før man går i seng, så kroppen får en mulighed for at falde til ro inden natten. En rolig gåtur kan bedre lægges tæt på sengetid.

Skærmaktiviteter 
Fjernsyn og computere afgiver meget lys, og skærmaktiviteter for tæt på sengetid, vil kunne gøre det sværere at falde i søvn. Den gode, gamle, vane med at læse på sengen, er måske et alternativ til at svare på e-mails og se film helt til man går i seng...

Mad 
Undgå tunge måltider lige før sengetid, men gå heller ikke i seng sulten. Undgå for meget væske sent på aftenen, for at reducere antal toiletbesøg i løbet af natten. 

God seng 
Invester i en god seng. Vi tilbringer trods alt mindst ¼ af livet i sengen, så den skal helst være god at hvile i.

Kemiske (tillægs-)hjælpemidler: Phenergan er et antihistamin. Antihistaminer er fællesnavn for medicin som egentlig bruges mod allergi, men nogle af dem har den bivirkning, at man bliver træt af dem, og så bruges de som søvndyssende middel. Phenergan er i samme medicingruppe som Vallergan, men en del mennesker får mindre hangover af Phenergan, så det kan være et forsøg værd. Antihistaminer er ikke vanedannende, men man bliver jo vant til at bruge dem, og det giver altid noget hangover.

Vurderingen vil være hvad man har det bedst med: en god nats søvn, og så lidt hangover, eller at man ikke har sovet (godt) og derfor føler sig elendig. Forordnes af læge.

5HTP er udviklet fra den naturlig forekommende aminosyren tryptofan, som blandt andet findes i fisk.Tryptofan gør en søvnig, og op til 300mg 5 HTP om aftenen kan give en bedre søvn. Der findes både depottabletter og almindelige tabletter/Kapsler. 5 HTP kan købes fra Amazon eller andre pålidelige, udenlandske websider.

Melatonin er et hormon som kroppen selv laver. Det kan lette processen med at falde i søvn. Melatonin er på recept i Danmark, så du kan snakke med din læge, eller tjekke op reglerne for import til eget brug fra indenfor EU.

Valeriana er en urt, der er kendt for at have beroligende effekt, og for nogle kan den være en hjælp til at falde i søvn.