Behandling af overgangsalder

Mange kvinder døjer med alverdens gener når overgangsalderen banker på, typisk i alderen 45- 55 år. De fleste er færdig at generes af de her symptomer i løbet af nogle måneder, eller maksimum et par år, men det kan også tage længere tid. 

En kvinde der kom for at få hjælp for sine gener her i klinikken, fortalte at hendes mor havde haft hedeture til hun var over 80 år. Og det ville kvinden selv - forståelig nok - ikke selv bøvle med. Så hun søgte hjælp før, heller end siden, og blev da også glad for resultatet: efter 8 behandlinger havde hun ingen svedeture om natten, få ” varmebølger” om dagen, slut på hjertebanken og kvalme.

Kinesisk akupunktur giver god effekt ved behandling af de problemer overgangsalderen fører med sig.

Efter en individuel vurdering, kan behandlingen også kombineres med kraniosakralterapi.

Læs mere om Kraniosakral terapi

Læs mere om akupunkturSnelandskab

Symptomer ved overgangsalder

Almindelig symptomer på overgangsalder: 

  • blødningsforstyrrelser
  • hedeture og svedning 
  • dårlig søvn 
  • tørre slimhinder
  • palpitationer (hjertebanken)
  • kvalme
  • humørsvinginger

Overgangsalder gener

Humørsvingninger er hyppigt forekommende, og kan vise sig som nedstemthed/tristhed eller angst - eller som irritabilitet eller ved vredesudbrud. Mange får en oplevelse af at have "blevet en anden", og at de ikke rigtigt kan genkende sig selv.

Mange oplever hedeture og svedning, noget som tit fører til dårlig søvn, men det er også almindeligt at døje med hjertebanken (palpitationer) og kvalme.

Tørre slimhinder kan give gener ved samleje, kløe og svampeangreb nedentil, samt urinvejsgener.

Overgangsalderen giver hos mange kvinder også øget tendens til inflammationer. Ved øgt smertetendens kan triggerpuntkbehandling være nyttigt, og både akupunktur og kraniosakral behandling kan være hjælpsomt for overordnet at få "roet kroppen".

Læs mere om triggerpunktbehandling


Behandling ved menopause- og klimaterielt gener

Her kan du læse en rapport fra Videnskab.dk om effekt af akupunkturbehandling ved overgangsalder gener, og en fra Tidsskriftet for Den norske legeforeningen.