Overgangsalder

Mange kvinder døjer med alverdens gener når overgangsalderen banker på, typisk i alderen 45- 55 år. Det er almindelig at opleve hedeture, svedning og dårlig søvn, men mange generes også af hjertebanken (palpitationer) og kvalme, samt tørre slimhinder. 


Humørsvingninger er hyppigt forekommende, og kan vise sig som nedstemthed/tristhed eller angst - eller som irritabilitet eller ved vredesudbrud. Mange får en oplevelse af at have "blevet en anden", og at de ikke rigtigt kan genkende sig selv. 

Overgangsalderen giver hos mange kvinder også øget tendens til inflammationer. Ved øgt smertetendens kan triggerpuntkbehandling være nyttigt, og både akupunktur og kraniosakral behandling kan være hjælpsomt for overordnet at få "roet kroppen". 


Mange kvinder er færdig med plagerne i løbet af nogle måneder, eller maksimum et par år, men det kan også tage længere tid. En dame der kom for at få hjælp for sine gener her i klinikken, fortalte at hendes mor havde haft hedeture til hun var over 80 år. Og det ville kvinden selv - forståelig nok - ikke selv bøvle med. Så hun søgte hjælp før, heller end siden, og blev da også glad for resultatet: efter 8 behandlinger havde hun ingen svedeture om natten, få ” varmebølger” om dagen, slut på hjertebanken og kvalme.

Her kan du læse en rapport fra Videnskab.dk om effekt af akupunkturbehandling ved overgangsalder-gener, og en fra Tidsskriftet for Den norske legeforeningen.

Kinesisk akupunktur giver god effekt ved behandling af de problemer overgangsalderen fører med sig. 

Efter en individuel vurdering, kan behandlingen også kombineres med kraniosakralterapi.

Læs mere om Kraniosakral terapi 

Læs mere om akupunktur


Snelandskab