Lungelidelser

Forskning viser en bedret livskvalitet hos voksne patienter med astma, der får behandling med klassisk akupunktur, samt at behandlingen har effekt på astma hos børn.

Ligeledes kan akupunktur dæmpe åndedrætsproblemerne, og det ubehag det skaber, hos patienter med KOL.

Fælles for behandling af alle lungelidelser vil være det fokus man har på at løse op for slim i luftvejene. Typisk vil man kunne hoste op en del slim efter behandlingen, noget der bidrager til at man kan ånde mere ubesværet, og at iltudvekslingen bliver bedre.

Læs mere om akupunktur


Aftenhimmel

Kraniosakralterapi er meget effektivt ved lungeproblemer. Vejrtrækningsproblemer afføder altid stramme muskler, og det gør at vejrtrækningen bliver enda mere besværlig. Det vil derfor være specielt vigtigt at få afspændt brystregionen, samt nedre del af hals. En masse blodårer og nerver passerer bl.a. kravebenet i det her området, og når musklerne er stramme, kommer nerver og blodårer under præs.

Det er også essentielt at afspænde den skrå halsmusklen (Sternocleidomastoideus - SCM). SCM-musklen er en hjælpemuskel til vejrtrækningen, og når man har vejrtrækningsbesvær over tid, vil den her muskle stramme op.

Hjernenerve nr. 11 har som sin eneste opgave at styre SCM-musklen og Trapezius-musklen (kappemusklen, der bl.a. danner skuldrenes øvre kant). Kraniosakralterapi arbejder med knoglerne i hovedet, og når hjernenerverne får bedre plads kan det lette en række symptomer.

Læs mere om kranio sakral terapi

Lyslanterne

Det er sjældent, at vi får akutte forkølelses-patienter i klinikken, men i vinterhalvåret er det ikke ualmindeligt at patienterne kommer med en sådan skavank oveni det de egentlig kommer for. Da giver vi lidt ekstra akupunktur også for det, så man lettere kan komme sig gennem sygdommen.

Ved lungesygdomme der kræver antibiotikabehandling, som f.eks. lungebetændelse, kan akupunktur og kraniosakralterapi være en god støttespiller: behandlingen støtter op om kroppens egne ressourcer, og styrker patientens egen evne til at blive rask.

Vi har rigtigt mange gode resultater også med behandling af bihulebetændelse.


Dråber på blad