Mavebesvær/IBS

Når maven bøvler, får man nemt for lidt energi i hverdagen. For det er jo netop gennem maden vi skal hente det brænde cellerne skal lave kroppens energi af. Så maven skal helst fungere så godt som mulig.

Ved maveproblemer benytter vi i udgangspunktet kinesisk akupunktur. Det er effektivt i forhold til så vel forstoppelse som diarre, urolig mave, og mavesmerter.

Forskning
Du kan læse en forskningsartikel om akupunkturbehandling ved IBS og diarre her.  


"Conclusion: Abdominal acupuncture is more effective for IBS-D than western medication and can relieve abdominal pain, abdominal distension, diarrhea, poor stool output, stool abnormality, with long-term effect." 

Kvindes mave. Mavesmerter og maveproblemer som IBS, forstoppelse og diarré behandles med akupunktur og kranio sakral terapi.

Det hænder dog at smerter i maveregionen også stammer fra musklerne, og i sådanne tilfælde fjerner vi muskelspændingerne ved hjælp af triggerpunktbehandling. Her kan du kan læse en artikel om et sådant tilfælde. Efter en individuel vurdering, kan behandlingen også kombineres med kraniosakralterapi: en helhedlig tilgang, og en meget afspændende effekt vil tit have god effekt på systemiske lidelser det kan være svært at finde god hjælp til indenfor det traditionelle sundehdssystem.

Man opnår også de bedste resultater ved behandling af mavebesvær, hvis man samtidig kigger på kosten: er der f.eks. noget, der bør udelades fra den daglige mad, noget der irriterer tarmsystemet.

Til sammen vil det her kunne være med til at bryde den onde cirkel flere steder, så man kan have mindre gener i hverdagen.

For nogle år tilbage, havde vi en ældre dame som patient i klinikken. Hun var til dels skrøbelig, pga høj alder, og fordi hun havde flere operationer bag sig. Hun havde meget gener fra maven, og kom gerne sammenbøjet ind i klinikken. Tit skulle hun have hjælp for at komme op på briksen. Efter behandling kunne hun sætte sig op, og sige: nu skal jeg ud for at handle ind, med kraft og energi i stemmen.

Læs mere om akupunktur

Læs mere om kranio sakral terapi 

NB: inden man starter op behandling hos os for mavebesvær, bør læge kontaktes, for at udelukke evt. farlige, underliggende sygdomme, som kræft.


Lækkert tebord