Allergi

Allergi er en af de tilstande hvor akupunktur kan være til god hjælp, eventuelt i kombination med kraniosakralterapi

Forskningsartikkel
om akupunktur ved allergi

"Summary: There are high-quality randomized controlled trials that demonstrate efficacy and effectiveness for acupuncture in the treatment of both seasonal and perennial allergic rhinitis. Smaller head-to-head studies also show some preliminary benefit of acupuncture when compared with antihistamines, but these had a variety of methodological limitations. Further studies of higher quality are needed, particularly with a focus on comparative effectiveness research."

Pollenallergi

Ved pollenallergi er det ideelt at komme i gang med behandlingen en måned eller to før pollensæsonen er forventet at starte: det varierer jo som kendt fra år til år, samt i forhold til hvilke planter man reagerer på.

Man starter op med behandling en gang pr uge indtil sæsonen er i gang. Hvis man mærker symptomer, når pollen er begyndt at sprede sig, øger man op til 2 behandlinger pr uge et stykke tid.

Så er man kommet der hen hvor pollen er i fuld spredning, og det almindelige er at man kan afslutte behandlingen, uden flere gener fra pollen, eller i det mindste væsentlig reducerede gener.

Her kan du læse en artikel fra en norsk avis, om akupunktur ved allergi.

Eng med græs der afgiver pollen. Pollenallergi og andre allergier, behandler Origo med klassisk kinesisk akupunktur.

Allergi mod hund, kat etc.

Det anbefales ikke, at man har dyr, som man er allergisk imod i sit eget hjem. Selv om akupunktur kan dæmpe symptomerne, og ofte fjerne dem helt, vil det ikke være kraftfuldt nok til, at man kan udsætte sig for allergener hele tiden.

Derimod kan det være effektfuldt at tage en forebyggende runde akupunktur, hvis man ved, at man er nødt til at opholde sig sammen med dyr, man er allergisk mod for en kortere periode. Det kan være familie-besøg, eller andre ting man ikke kan, eller vil, droppe.

Læs mere om akupunktur 

Allergi mod parfume, røgelse etc.

Stadig flere mennesker reagerer på alle de kemiske stoffer vi omgiver os med i hverdagen. Hvis man har det sådan, er det et must at fjerne så meget som mulig af parfume etc. fra hjem og arbejdsplads:

  • Drop skyllemiddel, eller vælg i det mindste en type uden duft.

  • Brug deodorant uden parfume.

  • Undgå brug af levende lys - det findes faktisk ret mange fine, elektriske nu, bl.a. har Ikea mange forskellige.

I tillæg kan akupunktur dæmpe noget af overfølsomheden, så lidelsen bliver mindre plagsom i hverdagen.


Parfumeflakoner. Parfumeallergi og andre alleriger behandle Orgio med klassisk kinesisk akupunktur.

Nældefeber

Tusinde tak til Vigdis og Bruno for super god behandling. Efter 6 mdr. med nældefeber, uden ændring og opgivet af det almindelige system, skulle der prøves noget andet. 5 behandlinger med klassisk kinesisk akupunktur og en klar forbedring. Nedsatte symptomer og en stærk nedgang i medicinering.

Mine bedste anbefalinger også til andet end smertebehandling.

Pia

Læs mere