Graviditetskvalme

Kvalme er et af de problemer, der opleves værst for den, der er ramt af det. Vi hører ofte patienter sige, at det er værre end smerter, for det er langt sværere at leve med kvalme, end med (moderate) smerter. Har man først kvalme, er der ikke rum for så meget andet.

Forskning viser klar effekt af akupunkturbehandling mod graviditetskvalme. 

"Conclusion: Acupuncture is an effective treatment for women who experience nausea and dry retching in early pregnancy. A time-related placebo effect was found for some women"

En diagnose fra traditionel kinesisk medicin (TCM) kan ikke «oversættes» direkte til en vestlig medicinsk diagnose - eller omvendt, da de to fag bygger på helt forskellige teoretiske grundlag. 

Akupunktur er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i det hele mennesket. Man vægtlægger fx om der søvnproblemer eller andet mavebesvær, i tillæg til kvalmen. Hvordan arter kvalmen sig? Har man ”kun” kvalme – eller kaster man også op? Kaster man i så tilfælde så meget op, at man mister vægt?

Informationen lægger grundlaget for den kinesiske diagnose, vi stiller, og vil påvirke hvilke punkter vi sætter nåle i. Nålene som benyttes er meget tynde, ofte ikke mere end 0,25 mm i diameter, og medfører sjældent særlige smerter.

Akupunkturnålen tilfører ingenting, men stimulering af bestemte punkter i forskellige kombinationer fører til at forskellige organer justerer sig selv, hvorved kroppen selv bliver i stand til at igangsætte en heling af det, der har forårsaget de tilstedeværende symptomer. 


Moderne medicin forklarer akupunkturens virkninger ud fra hormonale, neurale og biokemiske mekanismer.
Gravid kvinde. Origo tilbyder akupunkturbehandling og kranio sakral terapi for at fjerne kvalme og smerter ved graviditetskvalme.

Akupunktur mindsker kvalmehvis du er gravid

Som oftest viser effekten af behandlingen sig efter 3-5 behandlinger, hvorfor man kan købe denne behandling som en pakkeløsning af 6 behandlinger (med rabat).


Behandlingen er enkel og er uskadelig for barnet/fosteret (alle akupunkturpunkter, der er regnet for at være farlige for gravide, undgås).

Klippekortspris for 6 behandlinger af kvalme ved graviditet: kr. 2400 (betales ved første konsultation)

Hvis ønskeligt, efter en individuel vurdering, kan behandlingen også kombineres med kraniosakral terapi.

Læs mere om akupunktur

Læs mere om kranio sakral terapi