Akupunktur til gravide

Graviditet er for de allerfleste en glædelig tilstand. Men ikke sjældent følger der også en del gener med. I første trimester er der mange, der døjer med kvalme. Senere i svangerskabet er bækkenløsning almindeligt. Begge tilstande kan vi som regel i stor grad afhjælpe med akupunktur/triggerpunktakupunktur. 

Hvis du lider af migræne, kan du ved graviditet ikke tage dine almindelige migrænemediciner, og i de tilfælde kan akupunktur være et godt alternativ. 

Når fødslen nærmer sig, er modningsakupunktur et tilbud, mange gravide er meget glade for. Og hvis den lille har fundet sig lidt for godt til rette derinde, så kan igangsættende akupunktur for fødsel være et alternativ for at få fødselsprocessen til at begynde.  

Nogle mennesker opnår ikke at blive gravide når de gerne vil. 10-20 % af alle par oplever, at de ikke bliver gravide efter at have forsøgt i op til 2 år. Og hvis man finder sig selv i kategorien ufrivillig barnløs, er det godt at vide, at der kan findes hjælp også for det.


Parkbænke i efterår

Hvornår skal du vælge akupunktur som gravid?

Akupunktur er et godt alternativ til mediciner, når man er gravid. Mange af de mediciner, mange bruger, kan man slet ikke bruge under graviditeten. Og mange ønsker generelt at holde medicinbrug på et minimum, når man bærer frem et nyt, lille liv i sin krop. 

Akupunkturnålen tilfører ingenting, men når man stimulerer bestemte punkter i forskellige kombinationer, vil kroppen justere sig selv og blive i stand til at igangsætte en heling af det, der har forårsaget de symptomer, man døjer med. 

Svane

Fordele ved akupunktur for gravide

Akupunktur er en terapiform, der henvender sig til krop, såvel som psyke. Målet er at få helheden til at fungere bedre.

I vesten har vi meget viden om, at sindet - og psykisk stress - påvirker kroppen.

I kinesisk medicin har man også bevaret kendskabet til det omvendte fænomen: nemlig at kroppen også påvirker sindet/psyken. Som gravid har man to liv at tænke på, og det bliver endnu mere vigtigt at undgå/afhjælpe den virkning, stress har på krop og sind. Og i den sammenhæng er akupunktur et godt og velafprøvet redskab.

Moderne forskning, blandt andet det der kaldes, polyvagal teori, bygger op om den her måde at tænke på, og det er altid spændende, når nye indsigter underbygger den traditionelle tænkning, vi har haft i mange tusind år.


Måne over græn