Skulderenkroppens mest fleksible led - og det mest sårbare

Skulderen er et kompliceret led, der ved enhver bevægelse involverer mange muskler, fra nakke, bryst, ryg, skulder og arm.

I den her artikel, kan du læse om en av vores glade patienter, der fik hjælp for sine skuldersmerter.

Forskningsartikkel om triggerpunktbehandling av nakke- og skuldersmerter

"C
onclusion Dry needling reduces pain and changes MTrP status. Change in trigger point status is associated with a statistically and clinically significant reduction in pain. Reduction in pain is associated with improved mood, function and level of disability."


Ståltrådshegn

Triggerpunkt skulder

Overbelastning af skulderens muskler kan resultere i at der udvikles triggerpunkter, der giver forskellige smertemønstre:

  • m. triceps giver typisk smerter til skulder, nakke og arm.
  • m. scalene smerter til skulder, bryst, øvre del af ryg, samt snurrende og sovende følelse til arm og fingre.
  • m. supraspinatus giver smerter lateralt i skulder, og når denne muskel er forkortet, kan det resultere i slimsæk-betændelse.
  • m. infraspinatus giver typisk smerter dybt ind i skulderleddet.
  • m. subscapularis giver smerter til bagside af skulder, samt håndled.

Eksemplerne over er kun nogle af de smertemønstre man kan se ved triggerpunkter i muskler der giver smerter og nedsat bevægelse i skulderen. Andre muskler giver andre smerter.

Den sidste forskning viser at operation og træningen lille eller ingen effekt har på denne type smerter.

Triggerpunktbehandling virker imidlertid udmærket også på den her type smerter, og akutte smerter i skulder, forårsaget af triggerpunkter, kan typisk hurtigt fjernes.

Dersom smerterne har varet ved i nogen tid så man fx har udviklet en kold skulder (frozen shoulder), giver dette langt mere komplicerede smertemønstre, som det tager længere tid at blive af med.

Læs mere om triggerpunktbehandling

Hus der balancerer på kanten af et stup. Symbol på skulderen, der er et komplekst led, der kan ha mage ulige smertemønstre. De her smerter kan fjernes med triggerpunkter og kranio sakral terapi

Nakke- og skuldersmerter

Tænk sig, hvis jeg havde kendt til Origo Akupunktur for længe siden. Men bedre sent end aldrig. Det er så skønt at fornemme at pinen i nakke og skulder er på retur.

Kan varmt anbefales.

Gitte

Arm og skulder

Efter mange behandlinger med massage - spise piller osv mod de smerter, jeg havde i min højre arm / skulder, men uden resultat, søgte jeg efter en anden behandling og fandt ORIGO. Efter 3 behandlinger, kunne jeg tage min laptop op af tasken - holde om mælke kartonen, uden svie og smerter. Ja styrken kom hurtigt tilbage i armen, da det ikke længere var forbundet med smerter at bevæge den. Jeg kan nu dyrke min Karate og vandski uden problemer.

Michael

Læs mere

Frossen skulder

Efter lang tid med en frossen skulder er smerterne nu væk!
Efter 10 mrd med en frossen skulder er smerterne nu efter 12 behandlinger væk. Det er skønt at finde en alternativ til operation og komme af med alle smerterne.

Jeg er så taknemmelig - mine bedste anbefalinger videregives hermed.

SWK