Svimmelhed

Svimmelhed har ofte sin årsag i stramme muskler i og omkring hoved og hals, fx m. sternocleidomastoideus, m. trapezius og m. masseter. Når dette er hovedårsagen, vil triggerpunkt-behandling kunne fjerne mange af symptomerne - i bedste fald også ret hurtigt.

Svimmelhed kan have følge af fx kvalme og hovedpine, og det at løsne op de stramme muskler vil også kunne være til god hjælp mod det.

Få hjælp i dag med din svimmelhed: Book en tid og få hjælp nu

Hvad er svimmelhed?

Ved svimmelhed er det tit meget gunstig at kombinere triggerpunktbehandling med kraniosakralterapi. Den her behandlingsform påvirker knoglerne i hovedet, og laver bedre forhold for hjernenerverne der skal passere ud af kraniet på en ret begrænset plads. Den 11. hjernenerven har som sin eneste opgave at den styrer de to muskler m. trapezius og m. sternocleidomastoideus. Begge de her muskler er tit med på at frembringe svimmelhed, så det at få lavet lidt bedre plads til nerven, vil kunne have meget at sige for den her type plager.

Kraniosakralterapi er generelt meget afspændende, og virker ind på hele kroppen.

Hvis man har mange gener i tillæg til svimmelheden, vil det tit være gunstig at supplere behandlingen med kinesisk akupunktur.

Læs denne forskningsartikkel om akupunktur ved svimmelhed:
"Conclusion: Acupuncture demonstrates a significant immediate effect in reducing discomforts and VAS of both dizziness and vertigo. This study provides clinical evidence on the efficacy and safety of acupuncture to treat dizziness and vertigo in the emergency department."

Læs mere om triggerpunktbehandling

Svimmelhed behandles med kranio sakral terapi, klassisk kinesisk akupunktur og triggerpunktbehandling.

Sådan behandler vi svimmelhed

Hvis svimmelheden har sin årsag fra forandringer i det indre øre, fx Meniers sygdom eller øresten, er det et sværere problem at tage fat på. Vi kan ikke fjerne øresten, men kraniosakralterapi vil kunne være et forsøg værd, da det måske kan dæmpe nogle af symptomerne. Dog skal man være forberedt på at bedringen vil komme meget langsomt i de her tilfælder, da det her er af de tilstande der det er sværest at få et godt resultat. 

Kraniosakralterapi kan også være godt i andre tilfælde: at få løsnet op i kraniets muskler/knogle, samt få en generel afspænding i kroppen, kan rykke noget.

Med sin helhedlige tilgang, er kraniosakralterapi en udmærket behandlingsform for mange lidelser, som det er svært at få hjælp for i det traditionelle system.

Læs mere om kranio sakral terapi