Fødselsmodnende akupunktur- for en nemmere fødsel

Fødselsmodnende akupunktur er, som ordet siger, akupunktur der skal forberede kvinden, og barnet, til den forestående fødsel. Og modning tager naturligvis noget tid.

Typisk startes behandlingen op i uge 36, og man følger op med behandling to gange pr uge, frem til fødslen.

Nogle gange bliver fødselsmodnende akupunktur forvekslet med akupunktur, som er ment at skulle sætte fødselen i gang, når kvinden er kommet til, eller forbi, sin termin. Men det er altså ikke det samme. Forskellen kan måske billedliggøres på denne måde: æblet behøver tid på træet for at modnes, men det kan plukkes ret nemt og hurtigt, når det først er klar til det. 


Modningsakupunkturen støtter således op om processen der kvindens krop forbereder sig på fødslen, mens igangsættende akupunktur forsøger at få fødselen til at komme i gang. 

Læs mere om akupunktur

Gravid kvinde med pige. Origo tilbyder modningsakupunktur, der forbereder kroppen på fødsel.

Fordele vedmodningsakupunktur for gravide

Forskning fra Universitetssygehuset i Mannheim i Tyskland viser, at kvinder der havde fået fødselsmodnende akupunktur havde en hurtigere fødsel med mere koordinerede og effektive veer, end kontrolgruppen. De kvinder som havde modtaget fødselsforberedende akupunktur, fik færre og mindre vævsskader under fødslen, end den gruppe som ikke havde fået den type forberedelse.  

De kvinder, der havde fået modningsakupunktur i sidste del af sit svangerskab, kom sig også hurtigere på benene efter fødselen, end kontrolgruppen (som ikke havde fået akupunktur i tiden inden fødselen.)