Alternative behandlinger- når du har prøvet alt ...

Næsten alle patienter, der kommer til os, har allerede prøvet massage, fysioterapi og kiropraktik for deres smerter. Dem, der har blevet af med sine smerter der, har jo ikke behov for behandling, så dem ser vi jo ikke noget til.

Men dem, der stadig døjer med smerter, kan vi som regel hjælpe til et liv uden smerter, eller med væsentlige færre plager, også selv om de har ”prøvet alt” inden de opsøger os.

De situationer hvor man hyppigst pådrager sig skader, er under træning og udøvelse af sport. Afhængig af hvilken type sport man dyrker, vil smerterne kunne manifestere sig forskellige steder i kroppen.

Løbetræning giver hyppigt smerteproblemer i balde, hofte, lyske, knæ, fod, ankel og akillessene. Tennis og golf kan give smerter i albue.

Smerter i nakke og skulder eller ryg og lænd er også hyppigt forekommende sportsskader.

Musklerne føles stramme og ømme, leddene er smertefulde - men lægen finder ingen sikre tegn på skade. Ofte konkluderes det med at årsagen til sådanne smerter er låste facetled, fibersprængninger eller inflammation i slimsække.

Nogle gange er diagnosen at «det bare er muskler», men det er jo ikke noget man rigtigt kan bruge til noget ...

Eller kan man ..?


Rytter til hest i solnedgang

Alternativ til fysioterapi



Læs mere

Alternativ til kiropraktik



Læs mere

Alternativ til massage



Læs mere

Alternativ behandling

MR-skanninger kan give information om traumer i led eller skelet, og i nogen grad opdage akutte blødninger i musklerne (fibersprænging), eller hævelser som kan tyde på inflammationer. Men faktum er, at man ved de fleste smerter sjældent finder noget på scanninger, selv med avancerede metoder. Det gælder også i de tilfælde, hvor det føles, som problemet sidder indeni leddet.

Undtagelser vil være artrose, reumatiske led etc.

Dr. David Simons, en af triggerpunktbehandlingens pionerer, konkluderer, efter et helt livs forskning, at en almindelig akupunkturnål, er alle andre behandlingsmetoder overlegen når det gælder at fjerne triggerpunkter.

Så hvis man ønsker at blive af med smerter i bevæge-apparatet, er moderne nålebehandling meget virkningsfuldt.

Hvis smerterne har en baggrundshistorie - som de jo gerne har, hvis man har passeret de 20 men en smule margin - så er kraniosakralterapi et udmærket valg, alene eller i kombination med triggerpunktbehandling.

Kraniosakralterapi virker ind på hele kroppen, og vores erfaring er at det er meget effektivt på smerter og andre problemer der "sidder fast" og ikke vil lade sig behandle væk kun med triggerpunktbehnadling.

Pige der danser i engen