Infertilitet- ufrivillig barnløshed

For en del par kommer det længe ventede børn ikke som planlagt - og nogle gange kommer de slet ikke: 10-20 % af alle par, oplever at de ikke bliver gravide efter at have forsøgt i op til 2 år.

Hvis man er kommet i kategorien ufrivillig barnløs, er det godt at vide at der kan findes hjælp.

For at blive gravid, er de tre vigtigste forudsætninger at

  • Kvinden har en regelmæssig ægløsning
  • Der er passage gennem kvindens æggeledere til livmoderen
  • Partneren har en god sædkvalitet


Akupunktur kan hjælpe med at forbedre 2 af disse 3 forhold, samt en række andre. Hvis ønskeligt, kan behandlingen også kombineres med kraniosakralterapi, der kan påvirke rigtig mange af kroppens systemer, og dermed bedre chancerne for et vellykket resultat af behandlingen.

Læs mere om kranio sakral terapi


Parkbænke i efterår

Akupunktur ved infertilitet hos kvinder

Infertilitet hos kvinder kan have mange årsager, og i mange af tilfældene vil akupunktur kunne virke positivt ind på:

  • manglende eller uregelmæssig ægløsning
  • en livmoderslimhinde der gør at ægget har svært ved at fæste sig
  • æggelederbetændelse
  • at påvirke menstruationscyklusen, så kvinden lettere bliver gravid
  • højner chancen for positivt resultat ved IVF (se nedenfor)


Den hyppigste årsag til manglende ægløsning er polycystisk ovariesyndrom (PCOS), og akupunktur påvirker PCOS positivt. Akupunktur kan generelt også normalisere ægløsningen i tilfælde hvor kvinden ikke lider af PCOS.

(Lukkede ægledere er det kun kirurgi der kan gøre noget med.)


Læs mere om akupunktur

Svane

Akupunktur ved infertilitet hos mænd

Akupunktur kan øge mandens evne til at gøre sin partner gravid. Nogle studier peger på, at mænd der modtager akupunkturbehandling, får markant bedre spermtal og sædkvalitet.

I sådanne tilfælde vil klassisk akupunkturbehandlingen rette sig mod at (gen)oprette de ubalancer patienten har. Andre symptomer tages også med i den helhedsvurdering, der ligger forud for opstart af behandling.


Måne over græn

Akupunktur ved IVF-behandling

Forskning viser at ved IVF-behandling stiger succesraten fra de vanlige 26 % (uden akupunkturbehandling) til 42 % med akupunkturbehandling. Og det er jo en pæn øgning af chancerne for at det lykkes med at få en lille baby til at trives og vokse i maven!

Ved IVF er standard behandling hos os, at man kommer 2 gange den dag, hvor æggene sættes op i livmoderen – inden æg sættes ind, og efterfølgende. Begge tider skal ideelt være så tæt op mod indsætning, som praktisk muligt.

Vi har i årenes løb hjulpet mange kvinder, på denne måde, til at forbedre sine chancer til at blive gravid ved IVF-behandling.

Dame i efterår